Bami Goreng met groentesaté en Satésaus Gado Gado

Lekker bami goreng recept met een verrassende groentesaté van bloemkool, courgette en paprika gebakken in Conimex Wok Olie. Met de Conimex Mix voor Bahmi Speciaal en saté saus maak je een lekkere en complete maaltijd. Serveer met frisse Atjar Tjampoer.

15 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Meng ondertussen de mix voor Bahmi Speciaal met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.

Snijd van de bloemkool 24 mooie kleine roosjes voor de saté. Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes.

Kook de bloemkoolroosjes voor de saté 4 minuten in kokend water. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen.

Snijd ondertussen van de paprika 24 mooie stukjes en snijd de rest van de paprika fijn. Snijd van de courgette in 12 mooie dikke stukjes en snijd de rest van de courgette fijn. Rijg aan elk satéstokje achtereenvolgens een bloemkoolroosje, stukje paprika, stukje courgette. Stukje paprika en bloemkoolroosje. Bestrijk de groentesaté met een klein beetje Conimex Wok Olie.

Laat een grill, grillplaat of barbecue heet worden en rooster de groentesaté 10-12 minuten tot ze een beetje bruin en gaar zijn.

Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg de rest van de Wok Olie toe en roerbak hierin de stukjes groenten 5 minuten. Roer de gewelde mix erdoor. Schep de mie erbij en warm alles goed door.

Verwarm in de tussentijd de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de bami over 4 borden of kommen. Leg de groentesaté erbij en schep de saus erover.

Serveertip

Zet Conimex Smaakmakers Ketjap en lekkere frisse Atjar Tjampoer op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

Deze Bami Goreng met groentesaté en Satésaus Gado Gado kan ook als salade worden gegeten: laten afkoelen en dan een paar eetlepels citroensap en plantaardige olie toevoegen. Eventueel met verse gehakte bieslook en koriander bestrooien.