Ingrediënten
ongegroepeerd
- 1 zak Conimex Eiermie (250 gram)
- 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
- 1 kleine bloemkool
- 1 grote rode paprika
- 1 grote courgette
- 4 eetlepels Conimex Wok Olie
- 0.5 pot satésaus gado gado
- 12 satéstokjes (half uurtje geweekt in water)
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
-
Meng ondertussen de mix voor Bahmi Speciaal met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
-
Snijd van de bloemkool 24 mooie kleine roosjes voor de saté. Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes.
-
Kook de bloemkoolroosjes voor de saté 4 minuten in kokend water. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen.
-
Snijd ondertussen van de paprika 24 mooie stukjes en snijd de rest van de paprika fijn. Snijd van de courgette in 12 mooie dikke stukjes en snijd de rest van de courgette fijn. Rijg aan elk satéstokje achtereenvolgens een bloemkoolroosje, stukje paprika, stukje courgette. Stukje paprika en bloemkoolroosje. Bestrijk de groentesaté met een klein beetje Conimex Wok Olie.
-
Laat een grill, grillplaat of barbecue heet worden en rooster de groentesaté 10-12 minuten tot ze een beetje bruin en gaar zijn.
-
Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg de rest van de Wok Olie toe en roerbak hierin de stukjes groenten 5 minuten. Roer de gewelde mix erdoor. Schep de mie erbij en warm alles goed door.
-
Verwarm in de tussentijd de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de bami over 4 borden of kommen. Leg de groentesaté erbij en schep de saus erover.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.