Bami Goreng met groentesaté en Satésaus Gado Gado

Bami Goreng met groentesaté en Satésaus Gado Gado

Lekker bami goreng recept met een verrassende groentesaté van bloemkool, courgette en paprika gebakken in Conimex Wok Olie. Met de Conimex Mix voor Bahmi Speciaal en saté saus maak je een lekkere en complete maaltijd. Serveer met frisse Atjar Tjampoer.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 zak Conimex Eiermie (250 gram)
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote courgette
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 0.5 pot satésaus gado gado
  • 12 satéstokjes (half uurtje geweekt in water)
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 452
    • Eiwitten 14.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 60.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 54.4g
    • Suikers 11.2g
    • Vezels 6.3g
    • Vetten 18.4g
    • Verzadigde vetten 3.6g
    • Onverzadigde vetten 14.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 63mg
    • Natrium 127mg
    • Zout 0.32g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 125%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Meng ondertussen de mix voor Bahmi Speciaal met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.

  3. Snijd van de bloemkool 24 mooie kleine roosjes voor de saté. Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes.

  4. Kook de bloemkoolroosjes voor de saté 4 minuten in kokend water. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen.

  5. Snijd ondertussen van de paprika 24 mooie stukjes en snijd de rest van de paprika fijn. Snijd van de courgette in 12 mooie dikke stukjes en snijd de rest van de courgette fijn. Rijg aan elk satéstokje achtereenvolgens een bloemkoolroosje, stukje paprika, stukje courgette. Stukje paprika en bloemkoolroosje. Bestrijk de groentesaté met een klein beetje Conimex Wok Olie.

  6. Laat een grill, grillplaat of barbecue heet worden en rooster de groentesaté 10-12 minuten tot ze een beetje bruin en gaar zijn.

  7. Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg de rest van de Wok Olie toe en roerbak hierin de stukjes groenten 5 minuten. Roer de gewelde mix erdoor. Schep de mie erbij en warm alles goed door.

  8. Verwarm in de tussentijd de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de bami over 4 borden of kommen. Leg de groentesaté erbij en schep de saus erover.