Bami Goreng met groenten en vlees

Bami Goreng met groenten en vlees

Wist je dat 'Bami Goreng', gebakken bami betekend in het Chinees. Goreng is de vertaling voor Gebakken. En 'Bami' is een samengesteld woord waarbij 'Ba' de vertaling is voor vlees, en 'Mi' staat voor het soort noedels dat gebruikt wordt.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 300 g hamlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 500 g bamigroenten
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 el Conimex Sambal Oelek
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 507
    • Eiwitten 25.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 60.0g
    • Suikers 15.9g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 15.6g
    • Verzadigde vetten 5.6g
    • Onverzadigde vetten 9.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 37mg
    • Natrium 1832mg
    • Zout 4.58g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 15%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de hamlappen in reepjes en de teentjes knoflook fijn.

  2. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Meng de Conimex mix voor bami goreng met 1 dl kokend water.

  4. Verhit 2 el Conimex wok olie, wok de vleesreepjes ca. 4 minuten. Roer de gewelde mix en de knoflook erdoor. Voeg de bamigroenten toe en roerbak ca. 3 minuten .

  5. Roer de mix voor bami goreng en de mie door de groenten. Voeg de 4 el Conimex ketjap manis en 1 el Conimex sambal Oelek toe. En roer dit alle goed door, wok ca. 2 minuten.

  6. Serveer de bami in diepe borden, en bestrooi het gerecht met Conimex seroendeng.