Bami Goreng - met groenten en vlees

Wist je dat 'Bami Goreng', gebakken bami betekend in het Chinees. Goreng is de vertaling voor Gebakken. En 'Bami' is een samengesteld woord waarbij 'Ba' de vertaling is voor vlees, en 'Mi' staat voor het soort noedels dat gebruikt wordt.

24 stemmen

35 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snij de hamlappen in reepjes en de teentjes knoflook fijn.

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.

Meng de Conimex mix voor bami goreng met 1 dl kokend water.

Verhit 2 el Conimex wok olie, wok de vleesreepjes ca. 4 minuten. Roer de gewelde mix en de knoflook erdoor. Voeg de bamigroenten toe en roerbak ca. 3 minuten .

Roer de mix voor bami goreng en de mie door de groenten. Voeg de 4 el Conimex ketjap manis en 1 el Conimex sambal Oelek toe. En roer dit alle goed door, wok ca. 2 minuten.

Serveer de bami in diepe borden, en bestrooi het gerecht met Conimex seroendeng.

Serveertip

Deze bami goreng met groenten en vlees is lekker met Conimex Cassave kroepoek.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 507,0 kcal
Proteïnes 25,9 g
Suikers 15,9 g
Vezels 5,3 g
Vetten: 15,6 g
- Verzadigde vetten 5,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.110,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 37,2 mg
Sodium 1.831,7 mg

* 1 portie = 100 g