Bami goreng met geroerbakte vis, prei en tomaatjes

Lekker bami goreng recept. In wok olie gebakken vis met een overheerlijke bami met kleine tomaten en fijngesneden prei. Met de Conimex Boemboe Bami Goreng maak je eenvoudig en snel een heerlijk roerbak. Lekker in combinatie met zoet Ketjap of een beetje Sambal Badjak.

7 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Halveer ondertussen de tomaatjes en schep de pitjes eruit. Snijd de tomaatjes in reepjes. Snijd de vis in kleine stukjes.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex Wok Olie toe en roerbak de stukjes vis 1 min. Voeg de prei toe en wok 4 min. Voeg de Conimex Boemboe Bahmi Goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de reepjes tomaat erdoor en warm goed door.

Verdeel de bami goreng met geroerbakte vis, prei en tomaatjes over 4 borden of diepe kommen.

Serveertip

Zet Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en Sambal Badjak op tafel om zelf naar smaak aan de Bami goreng met geroerbakte vis, prei en tomaatjes toe te voegen en geef er ook lekker kruidige Kroepoek Java bij.

Variaties

Je kunt in plaats van visfilet ook wokgarnalen gebruiken. Prei kan worden vervangen door spitskool maar in dat geval is het wel lekker om op het laatst wat lente-uiringetjes toe te voegen.