Bami goreng met geroerbakte vis, prei en tomaatjes

Bami goreng met geroerbakte vis, prei en tomaatjes

Lekker bami goreng recept. In wok olie gebakken vis met een overheerlijke bami met kleine tomaten en fijngesneden prei. Met de Conimex Boemboe Bami Goreng maak je eenvoudig en snel een heerlijk roerbak. Lekker in combinatie met zoet Ketjap of een beetje Sambal Badjak.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1.5 zak (250 gram) Conimex Mie Nestjes
  • 250 gram kleine tomaten
  • 500 gram stevige visfilet (bijvoorbeeld pangasius of tilapia)
  • 400 gram fijngesneden prei
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 944
    • Eiwitten 48.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 151.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 143.7g
    • Suikers 18.6g
    • Vezels 7.4g
    • Vetten 17.8g
    • Verzadigde vetten 3.2g
    • Onverzadigde vetten 13.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 88mg
    • Natrium 917mg
    • Zout 2.29g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 19%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Halveer ondertussen de tomaatjes en schep de pitjes eruit. Snijd de tomaatjes in reepjes. Snijd de vis in kleine stukjes.

  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex Wok Olie toe en roerbak de stukjes vis 1 min. Voeg de prei toe en wok 4 min. Voeg de Conimex Boemboe Bahmi Goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de reepjes tomaat erdoor en warm goed door.

  4. Verdeel de bami goreng met geroerbakte vis, prei en tomaatjes over 4 borden of diepe kommen.