Bami goreng met gehakt, spitskool & Sambal Badjak

Deze bami goreng met gehakt, spitskool & sambal badjak is een heerlijk gevuld bamigerecht. Het recept is redelijke eenvoudig door de weinige ingrediënten in dit bami recept.

7 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Meng ondertussen de Conimex mix voor bami goreng met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan. Snijd ondertussen de spitskool in reepjes.

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak het rundergehakt en de spitskool 5 minuten. Roer de gewelde mix erdoor. Voeg de Conimex sambal badjak, de Conimex ketjap manis en de mie toe en warm goed door.

Verdeel de bahmi over 4 grote borden en bestrooi met de Conimex gebakken uitjes.

Serveertip

Geef bij deze bami goreng met gehakt, spitskol & sambal badjak Conimex Smaakmakers Seroendeng en Kroepoek Naturel.

Variaties

Vervang de spitskool door Chinese kool of paksoi.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 618,0 kcal
Proteïnes 32,9 g
Suikers 14,7 g
Vezels 6,4 g
Vetten: 25,2 g
- Verzadigde vetten 9,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.076,2 g
Transvetten 0,5 g
Cholesterol 52,9 mg
Sodium 1.530,4 mg

* 1 portie = 100 g