Bami goreng met gehakt, spitskool & Sambal Badjak

Bami goreng met gehakt, spitskool & Sambal Badjak

Deze bami goreng met gehakt, spitskool & sambal badjak is een heerlijk gevuld bamigerecht. Het recept is redelijke eenvoudig door de weinige ingrediënten in dit bami recept.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 zakje Conimex mix voor Bami Goreng
  • 1 spitskool
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el Conimex Sambal Badjak
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 6 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 618
    • Eiwitten 32.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.0g
    • Suikers 14.7g
    • Vezels 6.4g
    • Vetten 25.1g
    • Verzadigde vetten 9.4g
    • Onverzadigde vetten 13.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.5g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 1530mg
    • Zout 3.83g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 19%
    • Vitamine C 83%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Meng ondertussen de Conimex mix voor bami goreng met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan. Snijd ondertussen de spitskool in reepjes.

  3. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak het rundergehakt en de spitskool 5 minuten. Roer de gewelde mix erdoor. Voeg de Conimex sambal badjak, de Conimex ketjap manis en de mie toe en warm goed door.

  4. Verdeel de bahmi over 4 grote borden en bestrooi met de Conimex gebakken uitjes.