Bami Goreng met amandel taugé

Bami Goreng met amandel taugé

Deze Bami Goreng met mie nestjes en gerookte kip is een heerlijke maaltijd met groente, vlees en kruiden. De sambal oelek en kroepoek java geven gezamenlijk een heerlijke smaak, crunch en pit aan dit gerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 zakjes Conimex mix voor Bami Goreng
  • 2 uien
  • 1 chinese kool
  • 250 g gerookte kipfilet
  • 75 g geroosterde amandelen
  • 2 tl Conimex Sambal Oelek
  • 150 g verse taugé
  • 1 zak Conimex Kroepoek Java 75g
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 552
    • Eiwitten 32.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 54.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 46.5g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 7.9g
    • Vetten 24.0g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 19.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.0g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 21mg
    • Natrium 1357mg
    • Zout 3.39g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 39%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor bami goreng met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 min. staan. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de Chinese kool in reepjes. Snijd de kipfilet in stukjes. Hak de amandelen grof.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en roerbak de uien en de Conimex sambal oelek 2 min. Voeg de kool en de gerookte kipstukjes toe en wok deze 3 min. mee. Roer de gewelde mix erdoor. Voeg de mie en de taugé toe en warm goed door. Schep de amandelen erdoor.

  3. Verdeel de bami over 4 grote borden en strooi de kroepoek Java erover.