Bami Goreng kipkoekjes met knoflook en Ketjap Manis

Deze bijzondere Bami Goreng kipkoekjes zijn een zalig recept kip waarin de kip met ketjap manis en sambal oelek gevormd wordt tot koekjes die in een wok worden gebakken.

0 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor bami goreng met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 min. staan. Pel en snijd de knoflook fijn.

Meng het kipgehakt met 2 fijngesneden teentjes knoflook, 0.5 theelepel Conimex sambal oelek en 1 eetlepel Conimex ketjap manis. Vorm 12 platte 'koekjes' van het gehakt. Verhit een koekenpan, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en bak de koekjes in 3-4 min. aan elke kant bruin en gaar. Houd ze warm en bak in de koekenpan de 4 eieren.

Verhit ondertussen een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de rest van de knoflook en de sambal oelek 2 min. Voeg de groenten toe en wok deze 5 min. mee. Roer de gewelde mix erdoor. Voeg een eetlepel ketjap manis en de mie toe en warm goed door.

Verdeel de bahmi over 4 grote borden, leg op elk een gebakken ei en 3 kipkoekjes.

Serveertip

Zet bij deze bami goreng kipkoekjes-knoflook & ketjap manis de Conimex Smaakmakers Kroepoek Java en Sambal naar keuze op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 580,0 kcal
Proteïnes 36,0 g
Suikers 10,6 g
Vezels 4,9 g
Vetten: 21,8 g
- Verzadigde vetten 5,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 14,4 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 300,6 mg
Sodium 1.328,8 mg

* 1 portie = 100 g