Bami Goreng kipkoekjes met knoflook en Ketjap Manis

Bami Goreng kipkoekjes met knoflook en Ketjap Manis

Deze bijzondere Bami Goreng kipkoekjes zijn een zalig recept kip waarin de kip met ketjap manis en sambal oelek gevormd wordt tot koekjes die in een wok worden gebakken.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 zakjes Conimex mix voor Bami Goreng
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g kipgehakt
  • 1 el Conimex Ketjap Manis
  • 1.5 tl Conimex Sambal Oelek
  • 4 eieren
  • 600 g bamigroenten
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 580
    • Eiwitten 36.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 59.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 54.6g
    • Suikers 10.6g
    • Vezels 4.9g
    • Vetten 21.8g
    • Verzadigde vetten 5.5g
    • Onverzadigde vetten 14.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 301mg
    • Natrium 1329mg
    • Zout 3.32g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor bami goreng met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 min. staan. Pel en snijd de knoflook fijn.

  2. Meng het kipgehakt met 2 fijngesneden teentjes knoflook, 0.5 theelepel Conimex sambal oelek en 1 eetlepel Conimex ketjap manis. Vorm 12 platte 'koekjes' van het gehakt. Verhit een koekenpan, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en bak de koekjes in 3-4 min. aan elke kant bruin en gaar. Houd ze warm en bak in de koekenpan de 4 eieren.

  3. Verhit ondertussen een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de rest van de knoflook en de sambal oelek 2 min. Voeg de groenten toe en wok deze 5 min. mee. Roer de gewelde mix erdoor. Voeg een eetlepel ketjap manis en de mie toe en warm goed door.

  4. Verdeel de bahmi over 4 grote borden, leg op elk een gebakken ei en 3 kipkoekjes.