Bami gehakt & Sambal Brandal

Dit bami recept met rundvlees en groenten als Chinese kool en paprika is een heerlijke maaltijd. De kruiden mix voor bami speciaal en de sambal brandal geven een heerlijk kruidig en pittig accent.

6 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de chinese kool in repen en de paprika in stukjes. Meng het gehakt met 2-3 theelepel Conimex sambal brandal (hoe meer hoe heter).

Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak het gehakt 3 min. Rasp de citroenschil boven het gehakt. Voeg de paprika toe en wok 2 min. Voeg dan de kool toe en roerbak 2 min..

Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal en 100 ml water toe en wok nog 3 min. Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

Halveer de citroen. Knijp een beetje citroensap uit over de bahmi, voeg naar smaak nog wat sambal brandal toe en meng het er goed door. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.

Serveertip

Geef bij deze bami gehakt - extra pittig & sambal brandal de Conimex Smaakmakers Kroepoek Sweet Chili, Ketjap Manis, Sambal Brandal en een frisse rauwkost.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 387,0 kcal
Proteïnes 22,6 g
Suikers 5,9 g
Vezels 5,6 g
Vetten: 18,9 g
- Verzadigde vetten 7,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 153,1 g
Transvetten 0,4 g
Cholesterol 46,3 mg
Sodium 250,2 mg

* 1 portie = 100 g