Bami gehakt & Sambal Brandal

Bami gehakt & Sambal Brandal

Dit bami recept met rundvlees en groenten als Chinese kool en paprika is een heerlijke maaltijd. De kruiden mix voor bami speciaal en de sambal brandal geven een heerlijk kruidig en pittig accent.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Mie Nestjes
  • 450 g chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 350 g rundergehakt
  • 3 tl Conimex Sambal Brandal
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 1 citroen
  • 1 pakje Conimex mix voor Bami Speciaal
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 387
    • Eiwitten 22.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 34.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 28.7g
    • Suikers 5.9g
    • Vezels 5.6g
    • Vetten 18.9g
    • Verzadigde vetten 7.0g
    • Onverzadigde vetten 10.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 46mg
    • Natrium 250mg
    • Zout 0.62g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 108%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de chinese kool in repen en de paprika in stukjes. Meng het gehakt met 2-3 theelepel Conimex sambal brandal (hoe meer hoe heter).

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak het gehakt 3 min. Rasp de citroenschil boven het gehakt. Voeg de paprika toe en wok 2 min. Voeg dan de kool toe en roerbak 2 min..

  3. Voeg de groentemix uit het pakje Conimex mix voor bami speciaal en 100 ml water toe en wok nog 3 min. Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 min.

  4. Halveer de citroen. Knijp een beetje citroensap uit over de bahmi, voeg naar smaak nog wat sambal brandal toe en meng het er goed door. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.