Bami Brandal met cherrytomaatjes en satévlees

Dit bami recept met sambal brandal is een lekkere pittige bami met de tomaat en met saté. Het hamlappen bakken in een wok gaat lekker snel net als de rest van dit redelijk eenvoudige recept. Deze bami goreng is een lekkere pittige en kruidige versie.

11 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Snijd de hamlappen in stukjes, meng ze met de Conimex ketjap asin en wat peper en laat ze 5 min. trekken. Pel en snijd de uien in partjes. Halveer de cherrytomaatjes.

Dep de blokjes vlees droog. Laat een koekenpan op een hoog vuur heet worden. Doe 1 eetlepel Conimex wok olie in de pan en roerbak de stukjes vlees en een derde van de uien 8 min.

Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 eetlepels wok olie toe en roerbak hierin de rest van de uien 3 min. Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 1 min. mee. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie, taugé en 2 theelepels Conimex sambal Brandal erdoor (hoe meer, hoe heter) en warm goed door.

Verwarm de Conimex satésaus kokos volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de saus met het vlees.

Verdeel de bahmi over 4 borden of kommen en schep het satévlees ernaast.

Serveertip

Zet bij deze bami brandal met cherrytomaatjes en satévlees de Conimex Smaakmaker Seroendeng op tafel om zelf over de bahmi te strooien en geef er knapperige Kroepoek Katjang Pedis bij.

Variaties

Voor de liefhebber van extra pittig (pedis!) kun je de Conimex Satésaus Romige Kokos vervangen door Conimex Satésaus Sambal.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 649,0 kcal
Proteïnes 30,3 g
Suikers 35,3 g
Vezels 6,6 g
Vetten: 29,5 g
- Verzadigde vetten 6,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 439,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 50,0 mg
Sodium 1.843,6 mg

* 1 portie = 100 g