Bami Brandal met cherrytomaatjes en satévlees

Bami Brandal met cherrytomaatjes en satévlees

Dit bami recept met sambal brandal is een lekkere pittige bami met de tomaat en met saté. Het hamlappen bakken in een wok gaat lekker snel net als de rest van dit redelijk eenvoudige recept. Deze bami goreng is een lekkere pittige en kruidige versie.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Mie Nestjes
  • 400 g hamlappen
  • 2 el Conimex Ketjap Asin
  • 3 uien
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 250 g verse taugé
  • 2 tl Conimex Sambal Brandal
  • 0.5 pot Conimex Pindasaus Mild
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 657
    • Eiwitten 30.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 71.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 65.0g
    • Suikers 38.7g
    • Vezels 6.6g
    • Vetten 29.4g
    • Verzadigde vetten 5.6g
    • Onverzadigde vetten 23.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 56mg
    • Natrium 1941mg
    • Zout 4.85g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 23%
    • Vitamine C 48%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd de hamlappen in stukjes, meng ze met de Conimex ketjap asin en wat peper en laat ze 5 min. trekken. Pel en snijd de uien in partjes. Halveer de cherrytomaatjes.

  3. Dep de blokjes vlees droog. Laat een koekenpan op een hoog vuur heet worden. Doe 1 eetlepel Conimex wok olie in de pan en roerbak de stukjes vlees en een derde van de uien 8 min.

  4. Laat ondertussen een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 eetlepels wok olie toe en roerbak hierin de rest van de uien 3 min. Voeg de tomaatjes toe en roerbak ze 1 min. mee. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie, taugé en 2 theelepels Conimex sambal Brandal erdoor (hoe meer, hoe heter) en warm goed door.

  5. Verwarm de Conimex Pindasaus Mild volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de saus met het vlees.

  6. Verdeel de bami over 4 borden of kommen en schep het satévlees ernaast.