Bami amandel-taugé & Kroepoek Java

Deze Bami Goreng met mie nestjes en gerookte kip is een heerlijke maaltijd met groente, vlees en kruiden. De sambal oelek en kroepoek java geven gezamenlijk een heerlijke smaak, crunch en pit aan dit gerecht.

0 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Meng ondertussen de Conimex mix voor bami goreng met 100 ml kokend water en laat het tenminste 10 min. staan. Pel en snijd de uien in partjes. Snijd de Chinese kool in reepjes. Snijd de kipfilet in stukjes. Hak de amandelen grof.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en roerbak de uien en de Conimex sambal oelek 2 min. Voeg de kool en de gerookte kipstukjes toe en wok deze 3 min. mee. Roer de gewelde mix erdoor. Voeg de mie en de taugé toe en warm goed door. Schep de amandelen erdoor.

Verdeel de bami over 4 grote borden en strooi de kroepoek Java erover.

Serveertip

Zet bij deze bami amandel-taugé & kroepoek java de Conimex Smaakmakers Seroendeng en Sambal naar keuze op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 552,0 kcal
Proteïnes 32,0 g
Suikers 10,6 g
Vezels 7,9 g
Vetten: 24,0 g
- Verzadigde vetten 3,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.041,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 20,9 mg
Sodium 1.356,8 mg

* 1 portie = 100 g