Balinese kip met cashewnoten en sambalspinazie

De kip wordt in dit recept gesmoord met een boemboe voor ajam smoor van conimex. De sambal badjak geeft een pittig accent aan de spinazie en ketjap manis een zoet accent in deze balinese kip met cashewnoten en sambalspinazie.

17 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.

Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok. Voeg de spinazie toe en wok deze 2 minuten. Voeg de Conimex Sambal Badjak en de Conimex Ketjap Manis toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg 2 dl water en de Conimex Boemboe Ajam Smoor toe. Goed mengen en 10 minuten laten pruttelen. Bestrooi met de cashewnoten.

Verdeel de kip over 4 borden, bestrooi met cashewnoten. Schep de gewokte spinazie en rijst ernaast.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers balinese kip met cashewnoten en sambalspinazie Conimex Atjar Taugé op tafel.