Balinese kip met cashewnoten en sambalspinazie

Balinese kip met cashewnoten en sambalspinazie

De kip wordt in dit recept gesmoord met een boemboe voor ajam smoor van conimex. De sambal badjak geeft een pittig accent aan de spinazie en ketjap manis een zoet accent in deze balinese kip met cashewnoten en sambalspinazie.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 450 g jonge bladspinazie (ontdooid, uit de diepvries)
  • 2 tl Conimex Sambal Badjak
  • 3 el Conimex Ketjap Manis
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 764
    • Eiwitten 37.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 103.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 99.5g
    • Suikers 14.6g
    • Vezels 4.2g
    • Vetten 23.3g
    • Verzadigde vetten 4.2g
    • Onverzadigde vetten 18.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 1110mg
    • Zout 2.77g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 25%
    • Potassium 29%
    • Vitamine C 38%
    • Vitamine A 152%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes.

  2. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.

  3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok. Voeg de spinazie toe en wok deze 2 minuten. Voeg de Conimex Sambal Badjak en de Conimex Ketjap Manis toe en bak deze 2 minuten mee.

  4. Voeg 2 dl water en de Conimex Boemboe Ajam Smoor toe. Goed mengen en 10 minuten laten pruttelen. Bestrooi met de cashewnoten.

  5. Verdeel de kip over 4 borden, bestrooi met cashewnoten. Schep de gewokte spinazie en rijst ernaast.