Babi Pangang - krokant varkensvlees met Chinese saus

Dit recept varkensvlees met hamlappen bakken en het tot krokant vlees met een chinese pangang saus maken is een zalige bezigheid. Deze babi pangang is een verrukkelijk gerecht.

42 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de hamlappen in plakjes. Meng het vlees in een kom met het citroensap, de Conimex ketjap manis, de Conimex djahé, de Conimex laos en eventueel wat zout en peper. Laat 10 minuten marineren.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant. Kook ondertussen de worteltjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar. Voeg al roerende 2 dl kokend water toe aan de Conimex babi pangangsaus mix.

Verdeel de rijst over 4 warme borden, leg het vlees erop en schenk er wat saus over. Geef de rest van de saus en de worteltjes er apart bij.

Serveertip

Zet bij deze babi pangang- krokant varkensvlees met chinese saus Conimex Seroendeng en Atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.