Babi Pangang Krokant varkensvlees met Chinese saus

Babi Pangang Krokant varkensvlees met Chinese saus

Babi Pangang is een authentiek gerecht met varkensvlees. De geroosterde of gebakken hamlappen worden geserveerd met een Chinese pangang saus. De saus kenmerkt zich door een zoetzure smaak. Babi Pangang heeft haar oorsprong in de Chinese keuken en is door immigranten meegenomen naar Indonesië.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • 0.5 el limoensap
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 2 tl Conimex Djahe
  • 1 tl Conimex Laos
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 612
    • Eiwitten 26.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 97.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 96.4g
    • Suikers 16.1g
    • Vezels 1.6g
    • Vetten 12.6g
    • Verzadigde vetten 3.2g
    • Onverzadigde vetten 8.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 1319mg
    • Zout 3.30g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de hamlappen in reepjes. Meng het vlees met 0,5 el citroensap, 6 el Conimex ketjap manis, 2 tl Conimex djahé, 1 tl Conimex laos en eventueel wat zout en peper. Laat 10 minuten marineren.

  2. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex wokolie, wok het vlees op een hoog vuur gaar en krokant.

  4. Voeg al roerende 2 dl kokend water toe aan de Conimex babi pangangsaus mix. Voeg de saus toe aan het vlees, en verwarm ca. 1 minuut mee.

  5. Serveer de rijst, met het krokanten varkensvlees en de pangang saus.