Babi ketjap van varkenshaas met sesampaksoi en knoflookrijst

Heerlijke babi ketjap van varkenshaas met sesampaksoi en knoflookrijst. Verrukkelijke rijst met knoflook en plakjes varkenshaas wokken met Conimex Boemboe Babi Ketjap. In slechts 20 minuten tijd staat dit rijstgerecht voor 4 personen al op tafel.

17 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de varkenshaas in plakjes. Was en snijd de paksoi in brede reepjes. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Verhit een grote wok, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de plakjes vlees 1 minuut. Meng er 2 dl water en de Conimex Boemboe Babi Ketjap doorheen, breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.

Verhit een el olie in een andere wok of koekenpan en wok hierin de plakjes knoflook in ca. 2 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan.

Zet de wok terug op het vuur en wok in de achtergebleven knoflookolie de paksoireepjes 3 minuten. Bestrooi ze met de sesamzaadjes.

Meng de warme rijst met de plakjes knoflook. Schep de babi ketjap op 4 borden en schep de sesampaksoi en de knoflookrijst ernaast.

Serveertip

Zet bij de babi ketjap van varkenshaas met sesampaksoi en knoflookrijst voor extra smaak Conimex Ketjap Asin en Sambal Oelek op tafel.

Variaties

Vervang de paksoi door Chinese kool of spitskool. Voeg wat fijngehakte koriander toe aan de rijst.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 651,0 kcal
Proteïnes 28,8 g
Suikers 8,8 g
Vezels 2,8 g
Vetten: 18,4 g
- Verzadigde vetten 3,5 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 5,5 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 61,8 mg
Sodium 547,8 mg

* 1 portie = 100 g