Babi Ketjap met vleesreepjes, peultjes en woknoedels

Babi Ketjap met vleesreepjes, peultjes en woknoedels

Dit recept varkensvlees is een heerlijk gerecht vol van smaak. Babi betekend varken en geeft aan dat deze babi ketjap gemaakt is van varkensvlees. Samen met de noedels is de maaltijd klaar!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 g peultjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Babi Ketjap
  • 4 el koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 578
    • Eiwitten 33.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.6g
    • Suikers 9.9g
    • Vezels 5.3g
    • Vetten 21.8g
    • Verzadigde vetten 6.9g
    • Onverzadigde vetten 14.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 37mg
    • Natrium 764mg
    • Zout 1.90g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 85%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Haal de peultjes af. Pel en snijd de ui en knoflook grof.

  2. Kook de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  3. Verhit ondertussen een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wokolie toe en roerbak hierin de varkensvleesreepjes met de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de peultjes toe en bak 1 minuut mee. Voeg de Conimex boemboe babi ketjap en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg de wok noedels en de helft van de koriander toe en als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water en warm goed door.

  4. Verdeel de babi Ketjap noedels over 4 borden. Bestrooi met de rest van de koriander.