Babi Ketjap met shiitakes en gewokte knoflooknoedels

Dit noedels recept met zachte kruiden met shiitakes paddenstoelen en babi ketjap wordt een zalig gerecht. De hamlappen bakken in de boemboe Conimex voor babi pangang is een eenvoudig voorbeeld van de eenvoudige onderdelen van dit recept.

32 stemmen

10 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex wok noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.

Snijd ondertussen de tomaten in smalle partjes, de spitskool in reepjes en de shiitakes doormidden. Pel en snipper de knoflook. Snijd de hamlappen in blokjes.

Verwarm 2 eetlepels Conimex wok olie in een hapjespan en roerbak hierin de stukjes vlees 3 min. Voeg de shiitakes en de helft van de tomaten toe en roerbak nog 1 min. Roer de Conimex boemboe babi ketjap en 200 ml heet water erdoor. Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en smoor in 10 min. gaar.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 1 eetlepel wok olie toe en wok de spitskool met de knoflook 3 min. Voeg de rest van de tomaat toe en wok nog 3 min. Schep de noedels erdoor en voeg naar smaak zwarte peper en zout toe.

Verdeel de noedels en de babi ketjap over 4 borden.

Serveertip

Geef bij deze babi ketjap met shiitakes en gewokte knoflooknoedels de lekker knapperige Conimex Kroepoek Bali en Sambal manis bij om zelf naar smaak toe te voegen.

Variaties

Je kunt de shiitakes vervangen door champignons. Voeg op het laatst eventueel 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie aan de babi ketjap toe.