Babi Ketjap met rode paprika en paksoi met cashewnoten

Dit zalige recept rijst met Babi ketjap en varkenslapjes met sambal manis voor een pittig tintje aan dit gerecht. De boemboe conimex voor babi ketjap helpt een handje mee voor een heerlijke smaak.

3 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de varkenslapjes in blokjes van 2 cm.

Verhit ondertussen 2 eetlepels Conimex wokolie in een grote wok en roerbak hierin de vleesblokjes 5 minuten.

Meng er 2 dl water en de Conimex boemboe babi ketjap doorheen en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Snijd ondertussen de rode paprika’s in dunne reepjes en de paksoi in brede reepjes.

Verhit een andere wok of grote hapjespan, schenk er een eetlepel wokolie in en roerbak hierin de paprika 5 minuten. Wok dan de paksoi 3 minuten mee. Meng er tot slot de cashewnoten en naar smaak 0.5 theelepel Conimex sambal manis door.

Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de Babi Ketjap en de groenten ernaast. Breek de Conimex kroepoek groot naturel doormidden en leg de stukken erbij.

Serveertip

Zet bij deze babi ketjap met rode paprika en paksoi met cashewnoten voor extra pit Conimex Sambal Manis op tafel.

Variaties

De varkenslapjes kun je vervangen door varkenshaasjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 768,0 kcal
Proteïnes 34,1 g
Suikers 13,4 g
Vezels 4,1 g
Vetten: 24,6 g
- Verzadigde vetten 4,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 123,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 36,7 mg
Sodium 674,8 mg

* 1 portie = 100 g