Babi Ketjap met kerstomaatjes en Chinese kool met sesam

De boemboe conimex voor babi ketjap is de basis voor dit recept uit de wok. Deze babi ketjap mmet cherrytomaatjes en chinese kool met sesam is klaar in 25 minuten.

0 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Pel en snijd de uien in smalle ringen. Snijd de Chinese kool in stukken. Maak de tomaatjes schoon. Snijd het vlees in lange dunne repen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een el Conimex Wok Olie in een hapjespan en roerbak hierin de uienringen 3 minuten. Wok dan het vlees en de uien 4 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en een minuut later 2 dl water en de Conimex Boemboe Babi Ketjap. Meng alles goed en laat het 5 minuten pruttelen.

Verhit een wok, schenk er een el olie in en wok hierin de Chinese kool 3 minuten. Roerbak dan het sesamzaad een minuut mee en meng tot slot de Conimex Oestersaus erdoor.

Schep de rijst, de Babi Ketjap en de Chinese kool op 4 borden. Strooi de peterselie over het vlees.

Serveertip

Geef bij de babi ketjap met kerstomaatjes en Chinese kool met sesam pittige Conimex Sambal Brandal en Conimex Gebakken uitjes er bij.

Variaties

De kerstomaatjes kun je vervangen door champignons of shii-takes en in plaats van peterselie is het ook lekker om fijngehakte koriander te gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 685,0 kcal
Proteïnes 28,5 g
Suikers 15,4 g
Vezels 5,6 g
Vetten: 18,0 g
- Verzadigde vetten 3,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 318,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 49,6 mg
Sodium 865,1 mg

* 1 portie = 100 g