Babi Ketjap met kerstomaatjes en Chinese kool met sesam

Babi Ketjap met kerstomaatjes en Chinese kool met sesam

De boemboe conimex voor babi ketjap is de basis voor dit recept uit de wok. Deze babi ketjap mmet cherrytomaatjes en chinese kool met sesam is klaar in 25 minuten.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 uien
  • 1 chinese kool
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 400 g hamlappen
  • 400 g witte rijst
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Babi Ketjap
  • 1 el sesamzaden
  • 2 el Conimex Oestersaus
  • 2 el grof gehakt peterselie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 685
    • Eiwitten 28.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 103.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 98.0g
    • Suikers 15.3g
    • Vezels 5.6g
    • Vetten 18.0g
    • Verzadigde vetten 3.7g
    • Onverzadigde vetten 13.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 865mg
    • Zout 2.16g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 26%
    • Vitamine C 58%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snijd de uien in smalle ringen. Snijd de Chinese kool in stukken. Maak de tomaatjes schoon. Snijd het vlees in lange dunne repen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit een el Conimex Wok Olie in een hapjespan en roerbak hierin de uienringen 3 minuten. Wok dan het vlees en de uien 4 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en een minuut later 2 dl water en de Conimex Boemboe Babi Ketjap. Meng alles goed en laat het 5 minuten pruttelen.

  3. Verhit een wok, schenk er een el olie in en wok hierin de Chinese kool 3 minuten. Roerbak dan het sesamzaad een minuut mee en meng tot slot de Conimex Oestersaus erdoor.

  4. Schep de rijst, de Babi Ketjap en de Chinese kool op 4 borden. Strooi de peterselie over het vlees.