Babi Ketjap met hardgekookt ei

Een echt authentiek gerecht! Door onder andere de Zoete Dikke Ketjap en Oestersaus smaakt het varkensvlees zoet en zout tegelijk. De hardgekookte eieren geven het gerecht een afwisselende bite. Probeer het zelf!

7 stemmen

Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de bereidingswijze en kook de eieren 8 minuten, pel deze en zet aan de kant.

Snij ondertussen de varkenslappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en snij de ui in ringen. Meng de blokjes varkensvlees met 2 eetlepels maïzena. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes varkensvlees goudbruin.

Breng de varkensblokjes over in een kookpan (met deksel) en maak de koekenpan schoon. Verhit vervolgens 2 eetlepels olie in de koekenpan en fruit de ui.

Rasp de gember en meng dit met 5 eetlepels zoete dikke ketjap, 1 eetlepel oestersaus en 4 eetlepels water.

Blus de uien af met het zoete dikke ketjap mengsel en breng het geheel aan de kook. Giet het mengsel, zodra het kookt, bij de varkensblokjes. Voeg de gepelde eieren toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven, met de deksel op de pan.

Haal na 10 minuten de deksel van de pan en laat geheel inkoken tot de gewenste dikte.

Serveertip

Bestrooi het gerecht met wat Gebakken Uitjes of Seroendeng.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 634,0 kcal
Proteïnes 31,7 g
Suikers 13,1 g
Vezels 1,6 g
Vetten: 19,3 g
- Verzadigde vetten 6,4 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 167,5 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 174,1 mg
Sodium 1.229,0 mg

* 1 portie = 100 g