Ingrediënten
ongegroepeerd
- 300 g witte rijst
- 500 g magere varkenslappen
- 2 eetlepels maizena
- 4 eetlepels Conimex Wokolie
- 2 cm verse gember, geschild
- 1 ui
- 5 eetlepels Conimex Ketjap Manis
- 1 eetlepel Conimex Oestersaus
- 2 eieren
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijst volgens de bereidingswijze en kook de eieren 8 minuten, pel deze en zet aan de kant.
-
Snijd intussen de varkenslappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en snijd de ui in ringen. Meng de blokjes varkensvlees met 2 eetlepels maïzena. Verhit 2 eetlepels wokolie in een koekenpan en bak de blokjes varkensvlees goudbruin.
-
Doe de varkensblokjes over in een braadpan (met deksel) en maak de koekenpan schoon. Verhit vervolgens 2 eetlepels wokolie in de koekenpan en fruit de ui.
-
Rasp de gember en meng dit met 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel oestersaus en 4 eetlepels water.
-
Blus de uien af met de ketjap mengsel en breng het geheel aan de kook. Giet het mengsel, zodra het kookt, bij de varkensblokjes. Voeg de gepelde eieren toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven, met de deksel op de pan.
-
Haal na 10 minuten de deksel van de pan en laat geheel inkoken tot de gewenste dikte. Serveer de babi ketjap met ei met de gekookte rijst.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.