Babi ketjap met hardgekookt ei

Babi ketjap met hardgekookt ei

Babi ketjap is een echt authentiek gerecht! Door onder andere de ketjap manis en oestersaus smaakt het varkensvlees zoet en zout tegelijk. De hardgekookte eieren geven het gerecht een afwisselende bite. Probeer het zelf!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g witte rijst
  • 500 g magere varkenslappen
  • 2 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels Conimex Wokolie
  • 2 cm verse gember, geschild
  • 1 ui
  • 5 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 1 eetlepel Conimex Oestersaus
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 722
    • Eiwitten 32.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 76.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 74.6g
    • Suikers 10.7g
    • Vezels 1.6g
    • Vetten 31.7g
    • Verzadigde vetten 8.6g
    • Onverzadigde vetten 20.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 8.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 174mg
    • Natrium 1681mg
    • Zout 4.20g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 3%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze en kook de eieren 8 minuten, pel deze en zet aan de kant.

  2. Snijd intussen de varkenslappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en snijd de ui in ringen. Meng de blokjes varkensvlees met 2 eetlepels maïzena. Verhit 2 eetlepels wokolie in een koekenpan en bak de blokjes varkensvlees goudbruin.

  3. Doe de varkensblokjes over in een braadpan (met deksel) en maak de koekenpan schoon. Verhit vervolgens 2 eetlepels wokolie in de koekenpan en fruit de ui.

  4. Rasp de gember en meng dit met 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel oestersaus en 4 eetlepels water.

  5. Blus de uien af met de ketjap mengsel en breng het geheel aan de kook. Giet het mengsel, zodra het kookt, bij de varkensblokjes. Voeg de gepelde eieren toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven, met de deksel op de pan.

  6. Haal na 10 minuten de deksel van de pan en laat geheel inkoken tot de gewenste dikte. Serveer de babi ketjap met ei met de gekookte rijst.

Seveer het gerecht met atjar ketoembar.