Babi Ketjap met gember en Chinese rijst met spitskool en paprika

Heerlijke zelfgemaakte babi Ketjap met gember en Chinese rijst met spitskool en paprika. Extra lekker en gezond door de Conimex Boemboe Babi Ketjap, Wokolie en Gembersiroop. Maak dit klassieke Aziatische rijstgerecht voor 4 personen in slechts een half uurtje tijd.

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzinge op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.

Schil de gember en snijd in dunne reepjes. Snijd de paprika in heel kleine stukjes. Snijd de hamlapjes in blokjes.

Verhit een (hapjes)pan, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin het vlees en de gemberreepjes ca. 3 min. Voeg de Conimex Boemboe Babi Ketjap en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe. Voeg op het laatst een el Conimex Gembersiroop toe.

Verhit ondertussen een wok, voeg 2 el Conimex wok olie toe en roerbak hierin de paprika en de spitskool ca. 5 min. Voeg de rijst toe en schep goed door. Breek het ei erboven en roerbak tot het ei gestold is, voeg de taugé, en 2 el van de babi ketjapsaus toe en roerbak 1 min.

Verdeel de Chinese rijst over 4 grote borden, schep de babi ketjap ernaast.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de babi Ketjap met gember en Chinese rijst met spitskool en paprika,Smaakmaker Conimex Ketjap Manis op tafel.

Variaties

Vervang de hamlapjes door kipfilet. Vervang de spitskool, paprika en taugé door 600 g Chinese roerbakgroenten.