Aziatische vleesreepjes met Lemongrass Chili woksaus

Gebakken vleesreepjes op Aziatische wijze. Met basmati rijst, gebakken knapperige sugar snaps, rode uien en geroosterd sesamzaad in een heerlijke lemongrass chili woksaus. Serveer met fris zoete Atjar Tjampoer.

0 stemmen

30 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Pel en snijd de uien in ringen. Doe de bloem met wat zout in een grote plastic zak.

Verhit de Conimex Wok Olie (houd 2 el olie apart), in een hapjespan 3-4 min. op een hoog vuur. Doe de helft van de vleesreepjes met de bloem in de plastic zak, schud ze , haal ze uit de zak schud ze even uit boven de zak en bak ze in de hete olie goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Schud de rest van de vleesreepjes in de zak met bloem. Bak ze in de hete olie en laat ze uitlekken. Kook ondertussen de sugarsnaps in kokend water gaar, 4-5 min. In de pan afgieten.

Verhit een wok, voeg 2 el olie toe en bak hierin de uienringen en sesamzaad 3 min. Voeg 3 el Conimex woksaus Lemongrass Chili toe en roerbak 1 min. mee. Schep de uien en sesamzaad door de sugarsnaps, op een heel laag vuur warm houden.

Maak de wok snel schoon met keukenpapier en zet hem weer op het vuur. Doe de vleesreepjes in de pan voeg de rest van de woksaus toe en warm alles 2 min. door.

Verdeel de rijst, de sesam-sugarsnaps en de Aziatische vleesreepjes lemongrass-chili over 4 borden.

Serveertip

Conimex Smaakmaker Atjar Tjampoer smaakt heerlijk bij de Aziatische vleesreepjes Lemongrass Chili met sesam sugar snaps en rijst.

Variaties

Voor een lekkere groentemix kun je de helft van de sugar snaps door doperwtjes of tuinbonen vervangen.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 1.284,0 kcal
Proteïnes 34,7 g
Suikers 22,1 g
Vezels 8,4 g
Vetten: 76,3 g
- Verzadigde vetten 13,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 61,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 34,3 mg
Sodium 992,1 mg

* 1 portie = 100 g