Aziatische vleesreepjes met Lemongrass Chili woksaus

Aziatische vleesreepjes met Lemongrass Chili woksaus

Gebakken vleesreepjes op Aziatische wijze. Met basmati rijst, gebakken knapperige sugar snaps, rode uien en geroosterd sesamzaad in een heerlijke lemongrass chili woksaus. Serveer met fris zoete Atjar Tjampoer.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram basmati rijst
  • 3 rode uien
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 dl Conimex Wok Olie
  • 400 gram roerbak vleesreepjes
  • 500 gram sugar snaps
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Lemongrass Chili
  • extra nodig: grote plastic zak
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 1284
    • Eiwitten 34.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 118.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 110.0g
    • Suikers 22.1g
    • Vezels 8.3g
    • Vetten 76.3g
    • Verzadigde vetten 13.7g
    • Onverzadigde vetten 61.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.2g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 34mg
    • Natrium 992mg
    • Zout 2.48g
    • Calcium 15%
    • Ijzer 21%
    • Potassium 28%
    • Vitamine C 36%
    • Vitamine A 17%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Pel en snijd de uien in ringen. Doe de bloem met wat zout in een grote plastic zak.

  2. Verhit de Conimex Wok Olie (houd 2 el olie apart), in een hapjespan 3-4 min. op een hoog vuur. Doe de helft van de vleesreepjes met de bloem in de plastic zak, schud ze , haal ze uit de zak schud ze even uit boven de zak en bak ze in de hete olie goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

  3. Schud de rest van de vleesreepjes in de zak met bloem. Bak ze in de hete olie en laat ze uitlekken. Kook ondertussen de sugarsnaps in kokend water gaar, 4-5 min. In de pan afgieten.

  4. Verhit een wok, voeg 2 el olie toe en bak hierin de uienringen en sesamzaad 3 min. Voeg 3 el Conimex woksaus Lemongrass Chili toe en roerbak 1 min. mee. Schep de uien en sesamzaad door de sugarsnaps, op een heel laag vuur warm houden.

  5. Maak de wok snel schoon met keukenpapier en zet hem weer op het vuur. Doe de vleesreepjes in de pan voeg de rest van de woksaus toe en warm alles 2 min. door.

  6. Verdeel de rijst, de sesam-sugarsnaps en de Aziatische vleesreepjes lemongrass-chili over 4 borden.