Aziatische Gado Gado bowl

Aziatische Gado Gado bowl

Gado Gado is een Indonesisch groentegerecht en bestaat vaak uit een mix van groenten, een (gebakken) ei, pindasaus en verkruimelde kroepoek. Heerlijk als side dish, maar ook als bowl. In mooie kommen, met rijst en garnering erbij. Bijna te mooi om op te eten.

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g jasmijnrijst
  • 4 eieren
  • 200 g aspergebroccoli
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 1 spitskool
  • 150 g tauge
  • 200 g sojabonen
  • 1 tl Conimex Laos
  • 1 el Conimex Sojasaus
  • 1 scheutje Conimex Wokolie
  • 1 pot Conimex Satésaus Mild 400g
  • Conimex Gebakken uitjes
  • Conimex Kroepoek klein naturel
  • sesamzaadjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 948
    • Eiwitten 35.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 145.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 133.0g
    • Suikers 38.2g
    • Vezels 12.0g
    • Vetten 26.9g
    • Verzadigde vetten 5.2g
    • Onverzadigde vetten 18.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 3.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.9g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 215mg
    • Natrium 1080mg
    • Zout 2.70g
    • Calcium 24%
    • Ijzer 27%
    • Potassium 28%
    • Vitamine C 148%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. Breng een pan met water aan de kook. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze.

  3. Halveer de aspergebroccoli in de lengte. Snij de spitskool in dunne reepjes.

  4. Verhit wat wokolie in een wokpan en roerbak de aspergebroccoli, de bloemkoolroosjes en spitskool 4-5 minuten op hoog vuur. Voeg hier de laos, 1 el sojasaus en 1 el water aan toe en bak kort mee.

  5. Voeg de taugé nog een ½ minuut toe en laat de groenten dan afkoelen.

  6. Maak de pindasaus volgens de instructies op de verpakking.

  7. Verdeel de rijst over de kommen. Schep de groenten en de sojaboontjes erover. Serveer met pindasaus, sesamzaadjes, gebakken uitjes en Kroepoek Naturel.