Atjar Ketimoen - Komkommer

Dit is een gerecht wat niet mag ontbreken bij een Indonesische gerecht als Babi Ketjap. Deze Atjar heeft een fris zoetzure smaak. Makkelijk, snel en bovendien heel lekker!

0 stemmen

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels natuurazijn
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de komkommer en wortel in dunne plakjes, met bijvoorbeeld een kaasschaaf.

Meng alle ingredi├źnten in een kom en laat een paar minuutjes staan. Serveer de Atjar Ketimoen met de Babi Ketjap met hardgekookt ei.

Serveertip

Bestrooi het gerecht met fijngesnede rode peper.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 32,0 kcal
Proteïnes 0,9 g
Suikers 4,9 g
Vezels 1,1 g
Vetten: 0,1 g
- Verzadigde vetten 0,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 0,1 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 8,0 mg

* 1 portie = 100 g