Atjar Ketimoen Komkommer

Atjar Ketimoen Komkommer

Dit is een gerecht wat niet mag ontbreken bij een Indonesische gerecht als Babi Ketjap. Deze Atjar heeft een fris zoetzure smaak. Makkelijk, snel en bovendien heel lekker!

Servings

4

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels natuurazijn
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 32
    • Eiwitten 0.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 7.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 6.7g
    • Suikers 4.9g
    • Vezels 1.1g
    • Vetten 0.1g
    • Verzadigde vetten 0.0g
    • Onverzadigde vetten 0.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 8mg
    • Zout 0.02g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 2%
    • Potassium 5%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de komkommer en wortel in dunne plakjes, met bijvoorbeeld een kaasschaaf.

  2. Meng alle ingrediënten in een kom en laat een paar minuutjes staan. Serveer de Atjar Ketimoen met de Babi Ketjap met hardgekookt ei.