Ingrediënten
Groenten
- 1 komkommer
- 1 kleine winterpeen
- 1 kleine bloemkool
- 0.5 rode peper
Atjar marinade
- 200 ml azijn
- 4 el witte suiker
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zout
- 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
- 1 theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze
-
Snijd de komkommer door de helft. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer daarna in plakjes van een halve cm dik.
-
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de wortel in reepjes. Snijd de spaanse peper fijn.
-
Doe alle groenten in een kom.
-
Breng de azijn aan de kook. Los het suiker, het zout en de specerijen hierin op. Breng het geheel al roerend aan de kook.
-
Meng de groenten vervolgens met de hete azijnmarinade. Laat de atjar afkoelen.
-
Schep de afgekoelde atjar over in een pot of bakje. Laat het minimaal enkele uren marineren voordat je het serveert. Tip! Maak de atjar al de avond van te voren. Zo kan het lekker lang marineren.
-
De atjar is enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.