Ajam Smoor

Ajam Smoor

Verrukkelijke Ajam Smoor met kipfilet, Conimex Wokolie en natuurlijk Conimex Boemboe Ajam Smoor. Een boemboe is een geconcentreerd kruidenmengsel uit Indonesië en geeft een authentieke oosterse smaak aan dit heerlijke kipgerecht uit de Indonesische keuken.

Servings

4

Prep

10 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 350 g kipfilet (in blokjes)
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 239
    • Eiwitten 20.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 11.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 10.9g
    • Suikers 8.0g
    • Vezels 0.4g
    • Vetten 12.4g
    • Verzadigde vetten 2.1g
    • Onverzadigde vetten 9.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 62mg
    • Natrium 445mg
    • Zout 1.11g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 3%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een wok en roerbak hierin de kipblokjes.

  2. Voeg de Conimex Boemboe Ajam Smoor en 200 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.

  3. Laat 10-15 minuten sudderen op gematigd vuur tot de saus de gewenste dikte heeft.