Ajam Smoor van kipreepjes met gebakken prei en tomaat

Ajam smoor betekend gesmoorde kip. Dit rijst met kip en prei recept is aziatisch eten. Aziatische recepten zijn vaak het lekkerst uit de wok. Ook deze ajam smoor van kipreepjes met gebakken prei en tomaat.

1 stem

15 min
Mild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Was en snijd de tomaten in partjes.

Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok hierin de kipreepjes 3 minuten. Meng er 200 ml water en de Conimex Boemboe Ajam Smoor doorheen en laat het zo 10 minuten pruttelen.

Wok in een koekenpan ondertussen de preiringen 3 minuten in een beetje olie. Roerbak dan de tomatenpartjes een paar minuten mee.

Verdeel de ajam smoor over 4 borden en schep de gebakken prei en tomaat ernaast. Bestrooi de warme rijst royaal met Conimex Gebakken Uitjes en zet ook nog een kommetje op tafel.

Serveertip

Zet bij de Ajam Smoor van kipreepjes met gebakken prei en tomaat Conimex Atjar Tjampoer op tafel.

Variaties

Vervang de vleestomaten door een bakje cherrytomaatjes.