Ajam Smoor van kipreepjes met gebakken prei en tomaat

Ajam Smoor van kipreepjes met gebakken prei en tomaat

Ajam smoor betekend gesmoorde kip. Dit rijst met kip en prei recept is aziatisch eten. Aziatische recepten zijn vaak het lekkerst uit de wok. Ook deze ajam smoor van kipreepjes met gebakken prei en tomaat.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 vleestomaten
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 400 g prei ringen
  • 4 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 661
    • Eiwitten 32.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 99.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 94.7g
    • Suikers 12.6g
    • Vezels 4.5g
    • Vetten 16.0g
    • Verzadigde vetten 3.3g
    • Onverzadigde vetten 12.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 472mg
    • Zout 1.18g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 31%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in reepjes. Was en snijd de tomaten in partjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en wok hierin de kipreepjes 3 minuten. Meng er 200 ml water en de Conimex Boemboe Ajam Smoor doorheen en laat het zo 10 minuten pruttelen.

  3. Wok in een koekenpan ondertussen de preiringen 3 minuten in een beetje olie. Roerbak dan de tomatenpartjes een paar minuten mee.

  4. Verdeel de ajam smoor over 4 borden en schep de gebakken prei en tomaat ernaast. Bestrooi de warme rijst royaal met Conimex Gebakken Uitjes en zet ook nog een kommetje op tafel.