Ajam Smoor met gerookte kip & courgette met witte rijst

Heerlijke Ajam smoor met in Conimex Wok Olie gebakken gerookte kip, stukjes courgette en uien. Geserveerd met witte rijst en Sambal Badjak. Lekker met knapperige kroepoek bali.

36 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de courgette schoon en snijd in stukjes. Pel en snijd de uien in halve plakjes. Snijd de gerookte kip in plakjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af.

Verhit ondertussen een wok voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak hierin de courgette met de ui 5 minuten. Voeg de boemboe Ajam Smoor, de sambal en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen.

Voeg de plakjes gerookte kip toe en als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water en warm goed door.

Verdeel de Ajam Smoor en de rijst over 4 borden. Geef de kroepoek er apart bij.

Serveertip

Zet een potje Atjar Tjampoer op tafel voor een lekkere fris zoete smaak.

Variaties

Deze Ajam Smoor met gerookte kip & courgette met witte rijst is ook heerlijk met runderreepjes. Vervang dan de kip voor runderreepjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 633,0 kcal
Proteïnes 20,3 g
Suikers 14,0 g
Vezels 3,2 g
Vetten: 15,9 g
- Verzadigde vetten 2,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 41,1 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 13,3 mg
Sodium 563,2 mg

* 1 portie = 100 g