Ajam Smoor met gerookte kip & courgette met witte rijst

Ajam Smoor met gerookte kip & courgette met witte rijst

Heerlijke Ajam smoor met in Conimex Wok Olie gebakken gerookte kip, stukjes courgette en uien. Geserveerd met witte rijst en Sambal Badjak. Lekker met knapperige kroepoek bali.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 1 gerookte kipfilet
  • 400 gram witte rijst
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 1 theelepel Conimex Sambal Badjak
  • 0.5 zak Conimex Kroepoek Bali 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 633
    • Eiwitten 20.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 103.7g
    • Koolhydraten excl. vezels 100.5g
    • Suikers 14.0g
    • Vezels 3.2g
    • Vetten 15.9g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 12.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 13mg
    • Natrium 563mg
    • Zout 1.41g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de courgette schoon en snijd in stukjes. Pel en snijd de uien in halve plakjes. Snijd de gerookte kip in plakjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af.

  2. Verhit ondertussen een wok voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak hierin de courgette met de ui 5 minuten. Voeg de boemboe Ajam Smoor, de sambal en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen.

  3. Voeg de plakjes gerookte kip toe en als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water en warm goed door.

  4. Verdeel de Ajam Smoor en de rijst over 4 borden. Geef de kroepoek er apart bij.