Ajam Smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en ketjap

Recept Indonesische ajam smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en Conimex Ketjap Manis. Dit complete rijstgerecht uit de Aziatische keuken is extra lekker door Conimex Boemboe Ajam Smoor.

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst met 1 el Conimex Ketjap Manis gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de kipreepjes 3 minuten. Meng 200 ml water en de Conimex Boemboe Ajam Smoor door de kip en laat het 10 minuten pruttelen. Bestrooi met de cashewnoten.

Wok ondertussen de (uitgelekte) spinazie een paar minuten met een el olie in een andere wok of koekenpan. Schep er 1 tl Conimex Sambal Brandal en een el ketjap doorheen en roerbak nog 2 minuten.

Verdeel de ajam smoor over 4 borden en schep de gewokte spinazie ernaast. Geef de rijst er apart bij.

Serveertip

Zet voor de liefhebber bij de ajam Smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en ketjap Conimex Atjar Taugé op tafel.