Ajam Smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en ketjap

Ajam Smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en ketjap

Recept Indonesische ajam smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en Conimex Ketjap Manis. Dit complete rijstgerecht uit de Aziatische keuken is extra lekker door Conimex Boemboe Ajam Smoor.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 400 g kipfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 450 g diepgevroren baby bladspinazie (ontdooid)
  • 1 tl Conimex Sambal Brandal
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 769
    • Eiwitten 39.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 103.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 97.9g
    • Suikers 13.2g
    • Vezels 5.7g
    • Vetten 23.5g
    • Verzadigde vetten 4.1g
    • Onverzadigde vetten 18.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 6.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 921mg
    • Zout 2.30g
    • Calcium 17%
    • Ijzer 24%
    • Potassium 28%
    • Vitamine C 10%
    • Vitamine A 264%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst met 1 el Conimex Ketjap Manis gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de kipreepjes 3 minuten. Meng 200 ml water en de Conimex Boemboe Ajam Smoor door de kip en laat het 10 minuten pruttelen. Bestrooi met de cashewnoten.

  3. Wok ondertussen de (uitgelekte) spinazie een paar minuten met een el olie in een andere wok of koekenpan. Schep er 1 tl Conimex Sambal Brandal en een el ketjap doorheen en roerbak nog 2 minuten.

  4. Verdeel de ajam smoor over 4 borden en schep de gewokte spinazie ernaast. Geef de rijst er apart bij.