Ajam Paniki uit de oven met rijst en wokgroenten

Ovenheerlijke ajam paniki uit de oven met rijst en wokgroenten. Extra lekker door Conimex Boemboe Ajam Paniki, Conimex wokolie en geraspte kokos. Heel erg gezond door de verse wokgroentes, witte rijst en kipfilet. Een compleet rijstgerecht voor 4 personen op tafel in slechts een half uur tijd.

4 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Wrijf de kipfilets in met 1 el Conimex Wok Olie en bedek ze rondom met de Conimex Boemboe Ajam Paniki. Leg de filets in een passende ovenschaal en laat de kip in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin worden. Halverwege keren.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el wok olie in een wok en roerbak hierin de wokgroenten 5-8 minuten. Hoe korter, hoe knapperiger de groenten. Schep de bladselderij erdoor.

Verdeel de warme rijst, de groenten en de ajam paniki over 4 grote borden en schep op elk bord een lepel yoghurt. Bestrooi met wat Conimex Geraspte Kokos.

Serveertip

Zet bij de ajam Paniki uit de oven met rijst en wokgroenten voor de liefhebbers zoetige Conimex Sambal Manis en knapperige Kroepoek Bali op tafel.

Variaties

Lekker anders kan ook: Vervang de wokgroenten door 3 in repen gesneden paprika’s en 1 in plakjes gesneden aubergine.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 676,0 kcal
Proteïnes 33,3 g
Suikers 12,0 g
Vezels 4,7 g
Vetten: 17,9 g
- Verzadigde vetten 6,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 72,5 mg
Sodium 589,8 mg

* 1 portie = 100 g