Ajam Paniki uit de oven met rijst en wokgroenten

Ajam Paniki uit de oven met rijst en wokgroenten

Ovenheerlijke ajam paniki uit de oven met rijst en wokgroenten. Extra lekker door Conimex Boemboe Ajam Paniki, Conimex wokolie en geraspte kokos. Heel erg gezond door de verse wokgroentes, witte rijst en kipfilet. Een compleet rijstgerecht voor 4 personen op tafel in slechts een half uur tijd.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g kipfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 400 g witte rijst
  • 600 g grofgesneden wokgroenten
  • 3 el fijngehakt bladselderij
  • 4 el dikke yoghurt
  • 4 el Conimex Geraspte Kokos
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 676
    • Eiwitten 33.3g
    • Koolhydraten incl. vezels 98.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 93.4g
    • Suikers 11.9g
    • Vezels 4.7g
    • Vetten 17.9g
    • Verzadigde vetten 6.1g
    • Onverzadigde vetten 11.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 72mg
    • Natrium 589mg
    • Zout 1.47g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Wrijf de kipfilets in met 1 el Conimex Wok Olie en bedek ze rondom met de Conimex Boemboe Ajam Paniki. Leg de filets in een passende ovenschaal en laat de kip in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin worden. Halverwege keren.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el wok olie in een wok en roerbak hierin de wokgroenten 5-8 minuten. Hoe korter, hoe knapperiger de groenten. Schep de bladselderij erdoor.

  3. Verdeel de warme rijst, de groenten en de ajam paniki over 4 grote borden en schep op elk bord een lepel yoghurt. Bestrooi met wat Conimex Geraspte Kokos.