Ajam paniki met verse koriander, prei en knoflooknoedels

Dit recept kip in ajam paniki saus en met verse koriander, prei en knoflooknoedels is een verrukkelijk kruidig en gevuld gerecht.

0 stemmen

25 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Zet vast een pan met ruim water (en wat zout of ketjap) op het vuur voor de noedels.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de kipstukjes 3 minuten. Meng hier 200 ml water en de Conimex boemboe ajam paniki doorheen en laat dit 15 minuten pruttelen.

Verhit ondertussen een eetlepel wokolie in een koekenpan of in een andere wok en roerbak hierin de paprikareepjes en de preiringen 5 minuten.

Kook nu de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Bak in een klein koekenpannetje in een beetje hete olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin. Meng de noedels met de knoflookolie.

Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel het kipmengsel over 4 borden, Schep de gewokte prei en paprika ernaast. Geef de knoflooknoedels er apart bij.

Serveertip

Zet bij deze ajam paniki met verse koriander, prei en knoflooknoedels Conimex Kroepoek Cassave Cassave of Gebakken Uitjes op tafel.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 559,0 kcal
Proteïnes 31,2 g
Suikers 11,3 g
Vezels 3,8 g
Vetten: 23,3 g
- Verzadigde vetten 6,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,0 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,5 mg
Sodium 774,2 mg

* 1 portie = 100 g