Ajam paniki met verse koriander, prei en knoflooknoedels

Ajam paniki met verse koriander, prei en knoflooknoedels

Dit recept kip in ajam paniki saus en met verse koriander, prei en knoflooknoedels is een verrukkelijk kruidig en gevuld gerecht.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g kipfilet
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 400 g prei, gesneden
  • 1 pak Conimex Wok Noedels
  • 2 el koriander, grof gehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 559
    • Eiwitten 31.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 58.1g
    • Koolhydraten excl. vezels 54.4g
    • Suikers 11.3g
    • Vezels 3.8g
    • Vetten 23.3g
    • Verzadigde vetten 6.6g
    • Onverzadigde vetten 16.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.5g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 774mg
    • Zout 1.93g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 17%
    • Vitamine C 128%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kipfilet in reepjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Zet vast een pan met ruim water (en wat zout of ketjap) op het vuur voor de noedels.

  2. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wokolie in en wok hierin de kipstukjes 3 minuten. Meng hier 200 ml water en de Conimex boemboe ajam paniki doorheen en laat dit 15 minuten pruttelen.

  3. Verhit ondertussen een eetlepel wokolie in een koekenpan of in een andere wok en roerbak hierin de paprikareepjes en de preiringen 5 minuten.

  4. Kook nu de Conimex wok noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Trek ze na 1 minuut koken met 2 vorken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

  5. Bak in een klein koekenpannetje in een beetje hete olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin. Meng de noedels met de knoflookolie.

  6. Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel het kipmengsel over 4 borden, Schep de gewokte prei en paprika ernaast. Geef de knoflooknoedels er apart bij.