Ajam Paniki met rode ui en paprika-bieslooknoedels

Heerlijke kip recept van malse kipdrumstick gebakken in Conimex Wok Olie. Deze lekkere Ajam Paniki met paprika en ui wordt op smaak gebracht met pittige Conimex Sambal Manis.

5 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.

Meng de drumsticks met de boemboe Ajam Panikien laat kort marineren.

Pel en snijd ondertussen de rode uien in partjes. Snijd de paprika in stukjes.

Laat een (hapjes)pan heet worden, doe er 3 eetlepels Conimex Wok Olie bij en roerbak hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg de drumsticks (met de boemboe) en 2 dl heet water toe, schud de pan even heen en weer en laat op matig hoog vuur in ca. 25-30 minuten gaar worden.

Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de stukjes paprika ca. 3 minuten. Voeg de noedels en de Conimex Sambal Manis naar smaak (hoe meer, hoe heter) toe en roerbak tot het geheel goed gemengd en lekker warm geworden is. Meng op het laatst de bieslook door de noedels.

Verdeel de noedels en de Ajam Paniki over 4 borden. Leg de Conimex Kroepoek Java erbij.

Serveertip

Zet Conimex Smaakmakers Ketjap Manis en lekker knapperige Seroendeng op tafel om zelf naar smaak aan Ajam Paniki met rode ui en paprika-bieslooknoedels toe te voegen.

Variaties

Voeg met de rode uien ook 2 in plakjes gesneden teentjes knoflook en een fijngeraspt stukje (ca. 5 cm) verse gember toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 746,0 kcal
Proteïnes 26,4 g
Suikers 14,9 g
Vezels 5,8 g
Vetten: 40,3 g
- Verzadigde vetten 10,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 90,3 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 81,9 mg
Sodium 1.028,6 mg

* 1 portie = 100 g