Ajam Paniki met mango en lente-uitjes

In deze pittige ajam zit de kip in een sambal sausje. Witte rijst met de kip in dit recept vormt een geweldige combinatie. Deze ajam paniki met mango en lente uitjes is lekker met sambal badjak.

1 stem

25 min
Pittig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit een hapjespan, voeg een el Conimex Wok Olie toe en roerbak de sperzieboontjes 3 minuten, voeg 1 tl van de Conimex Boemboe Ajam Paniki toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg een flinke scheut water toe en laat de boontjes op een laag vuur met een deksel half op de pan in 15-25 minuten zachtjes gaar worden (hoe langer hoe zachter de boontjes, zo nodig nog een extra scheutje water toevoegen).

Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van ca. 3 cm. Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke reepjes en leg ze in een bakje met ijskoud water zodat ze mooi opkrullen. Snijd de kipfilets elk in 6 stukken.

Verhit een wok, voeg een el olie toe en wok de kip 5 minuten. Roer er de rest van de boemboe en 2 dl water door. Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is. Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm 1 minuut mee.

Schep de rijst, de boontjes en de ajam paniki met mango op 4 borden. Bestrooi met de lente-ui.

Serveertip

Geef bij de ajam paniki met mango en lente-uitjes lekker kruidige Conimex Sambal Badjak.

Variaties

Lekker anders kan ook: Vervang water bij de boemboe door Kokosmelk.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 666,0 kcal
Proteïnes 33,3 g
Suikers 13,0 g
Vezels 6,3 g
Vetten: 14,0 g
- Verzadigde vetten 2,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,5 mg
Sodium 570,2 mg

* 1 portie = 100 g