Ajam Paniki met groene kool, pinda’s en sambal

De kip en groene kool met paniki saus maken een geweldige combinatie. Ajam betekend namelijk kip. De pinda's geven een lekkere bite en de sambal zorgt voor een pittig tintje aan dit lekkere recept.

1 stem

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was en snijd ondertussen de groene kool in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex wokolie toe en wok de kipblokjes 3 minuten. Voeg 2 dl water en de Conimex boemboe Ajam Paniki toe. Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de koolreepjes toe en wok deze 5 minuten. Voeg naar smaak de Conimex sambal Badjak toe.

Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de paniki kip erop en bestrooi met de pinda’s. Geef de groene kool met sambal er apart bij.

Serveertip

Op tafel: Geef er voor een krokant accent Conimex Kroepoek Bali bij.

Variaties

Deze ajam paniki met groene kool, pinda's en sambal is ook lekker met cashewnoten in plaats van pinda’s.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 787,0 kcal
Proteïnes 40,0 g
Suikers 14,4 g
Vezels 9,2 g
Vetten: 24,8 g
- Verzadigde vetten 4,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 89,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,5 mg
Sodium 658,2 mg

* 1 portie = 100 g