Ajam Paniki met groene kool en pinda

Ajam Paniki met groene kool en pinda

De kip en groene kool met paniki saus maken een geweldige combinatie. Ajam betekend namelijk kip. De pinda's geven een lekkere bite en de sambal zorgt voor een pittig tintje aan dit lekkere recept.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 1 kleine groene kool
  • 400 g kipfilet
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 2 tl Conimex Sambal Badjak
  • 75 gram ongezouten pinda's
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 787
    • Eiwitten 40.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 96.2g
    • Suikers 14.4g
    • Vezels 9.2g
    • Vetten 24.8g
    • Verzadigde vetten 4.3g
    • Onverzadigde vetten 19.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 3.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 658mg
    • Zout 1.64g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 29%
    • Vitamine C 190%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Was en snijd ondertussen de groene kool in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

  2. Verhit een wok, voeg een scheutje Conimex wokolie toe en wok de kipblokjes 3 minuten. Voeg 2 dl water en de Conimex boemboe Ajam Paniki toe. Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.

  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de koolreepjes toe en wok deze 5 minuten. Voeg naar smaak de Conimex sambal Badjak toe.

  4. Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de paniki kip erop en bestrooi met de pinda’s. Geef de groene kool met sambal er apart bij.